Emprenedoria col·laborativa i treball en xarxa

Sapienstravel aposta per l’enoturisme, un sector encara embrionari al nostre país però amb un gran potencial de creixement, que aporta un factor d’oportunitat i pot resultar de gran valor estratègic a la planificació turística de Catalunya.
Aquesta actitud emprenedora respecte al desenvolupament del sector es reflecteix a la cerca del treball en xarxa i la col·laboració amb empreses i entitats públiques i privades.

Perquè el paradigma del turisme ha canviat i és necessari enfocar-se a la demanda dels clients, que ja no volen “veure les coses”; ara volen “viure les coses”, i cada cop més fer-ho com a locals, sentir-se més viatgers i menys turistes.

Per tant, apostem per la creació de productes complexos, capaços de satisfer totes les necessitats del client. Oferint-li un descobriment a fons del territori, la personalitat, el paisatge, la tradició, la història, la cultura i la gent del nostre país. Un viatge emocional, sensitiu i estimulant per la cultura del vi, les terres i les persones que ho fan possible.

Enoturisme, desenvolupament sostenible

Creiem en un model de turisme que no depreda i enriqueix tant a la societat d’acollida com als viatgers. Un turisme capaç de reinventar les destinacions, de potenciar-les amb els seus propis relats i fer que es converteixin en un motor cultural, econòmic i social.
Com a conseqüència d’aquesta manera d’interpretar el turisme, desenvolupem una oferta turística sostenible, de qualitat i amb valor afegit. Un enoturisme dissenyat amb l’objectiu de conèixer el territori, experimentar maneres de viure i gaudir les experiències i els productes al seu lloc d’origen, donant la possibilitat al sector primari d’obrir-se a una nova via de negoci. Aquesta manera de fer turisme es converteix en un motor turístic interior, que afavoreix el desenvolupament local i contribueix a descentralitzar i desestacionalitzar l’oferta.

Sapienstravel forma part i participa activament de les següents iniciatives:

 • Agència Catalana de Turisme
 • Cercle de Turisme de la Diputació de Barcelona
 • Marca Enoturisme Catalunya
 • Ruta del Vi Empordà
 • Ruta del vi Alella
 • Consorci Enoturisme Penedès
 • Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades
 • Aula Internacional d’Innovació Turística d’Esade
 • Association of Culture and Tourism Exchange
 • Associació Catalana de Sommeliers
 • CoMeDPro – Common Mediterranean Development Programme

La recerca i la innovació formen part de la filosofia d’empresa de Sapienstravel.

La formació dels membres de l’equip en diferents àrees i especialitzacions (enologia, MBA, màster en estudis internacionals, traducció, dret, informàtica, etc.) i la del gerent com a màster interuniversitari en planificació i gestió del turisme enològic, generen una transferència i aplicació pràctica del coneixement en la creació de tots els productes turístics de l ‘empresa.

Xavier Andreu Vicente
Xavier Andreu VicenteGerent
Màster interuniversitari en Planificació i Gestió del Turisme Enològic. Formació diversa en les àrees empresarial, turística i enològica. Més de trenta anys d’experiència professional com a empresari, director d’equips i en la gestió de projectes. Apassionat per la cultura del vi i els viatges.
Mariona Estany
Mariona Estany Promoció i màrqueting
Graduada en turisme. Desprès de fer les practiques acadèmiques a Viemocions i molt interessada per l’enoturisme, és la més jove i recent incorporació a l’equip. Amb l’experiència adquirida en la creació de productes i la gestió de plataformes de comercialització i promoció, vol aportar la seva visió, tot aprenent i gaudint del camí.
Julio Aparicio Varela
Julio Aparicio VarelaProjectes turístics
Diplomat en Informàtica de Sistemes i Llicenciat a Enginyeria Informàtica Superior a Enginyeria La Salle (Ramon Llull), 12 anys d’experiència en Tecnologies de la Informació, gestió d’equips i empresarial.
Maria Cobeña i Guàrdia
Maria Cobeña i Guàrdia
Tècnica superior en gestió de vendes i espais comercials, amb especialització en relacions públiques. La dedicació al servei de les persones és una part intrínseca de la meva personalitat, el somriure la millor presentació. Amb una actitud resolutiva, sempre vol aconseguir l’excel·lència en qualsevol afer. Apassionada per seguir omplint el sarró de coneixements, per acabar compartint el millor del què ens envolta.
Marisol González
Marisol GonzálezComunicació
Enginyera Tècnica de Telecomunicacions especialitzada en comunicació i promoció cultural des de 1996. Ha estat responsable de premsa d’El Musical Més Petit i La Perla 29; cofundadora i codirectora de todoMUSICALES.com i co-productora de concerts del West End a Barcelona. Dissenyadora web i community manager de diferents artistes. Autora del blog de teatre musical Out Of Broadway, i productora de concerts de teatre musical com és el benèfic “Amor x Amor”.
Àngel Garcia<br />
Petit
Àngel Garcia
Petit
Enòleg, comunicador i formador de sommeliers
L’Àngel és una combinació d’Enologia, Sanitat, Docència i Comunicació, que diverteix gaudint del vi i de les seves històries. És autor del llibre “100 coses que cal saber dels vins”, comentarista enològic i professor de sommeliers.
David Bizarro Socada
David Bizarro SocadaCreació de producte
Provinent del món universitari amb experiència en la gestió de postgraus, forma part de l’equip de creació de projectes de Viemocions des de el 2013.
Passió pel vi, la terra i la cultura…

Promoció i comercialització dels productes

Sapienstravel S.L. compta amb una agència de viatges pròpia especialitzada en enoturisme i gastronomia, Logo Viemocions - petit

A diferència d’altres consultories, això ens permet tancar tot el procés teòric, amb la comercialització i distribució del producte creat, i d’aquesta manera, estar presents i controlar de principi a fi tot el cicle de vida del producte turístic. A més ens permet fer-ho amb totes les garanties legals i complint les exigències de la Directiva de Serveis 123/2006/CE (Directiva Bolkestein).

Viemocions comercialitza els productes de manera on-line i off-line en la mateixa agència i participa en diverses fires, workshops i altres esdeveniments, enfocats tant al segment B2C, com al segment B2B, ja que pot actuar com a majorista del seu propi producte i com agència receptiva per TTOO i agències emissores.

“Sobrevolar el Penedès en ultralleuger i celebrar-ho després elaborant el teu propi cava o recórrer paisatges de vinyes i trinxeres a la Terra Alta són només algunes de les rutes a mida de Viemocions, una de les agències pioneres en serveis d’enoturisme, un model de turisme que està creixent amb força.”.
cupatges.cat

“A més dels circuits i paquets existents per treure tot el suc a les DO catalanes, Viemocions posa a l’abast dels viatgers amants del vi rutes a mida, que combinen el relaxament, l’aventura o el descobriment amb la vinya i els seus productes. Per als qui no vulguin o no puguin fer la maleta, l’empresa organitza cursos i tastos per viatjar sense desplaçament, i, a més, el web és un pou de ciència vitivinícola disposat a resoldre qualsevol dubte o a assessorar qui ho necessiti”.
cuina.cat

“Viemocions és un portal gratuït en el què qualsevol afeccionat pot preguntar, suggerir, aportar i opinar sobre tot el relacionat amb la cultura del vi. Viemocions és un espai on trobar referències històriques, vincles amb l’art, la tradició del conreu de la vinya, i el món del vi en tota la seva amplària. I Viemocions és també una agència de viatges que confecciona rutes enoturístiques a la carta, amb estades exclusives, visites preparades a cellers, SPAs, hotels rurals i vinyes poc visitades que obriran les seves tanques per a vosaltres. Quin cupatge!”.
carmegasull.com